WELKE DELEN VAN DE BEGRAFENIS ZIJN GESCHIKT VOOR KINDEREN

Voor religies die het zien van de overledene toestaan, is de beslissing om uw kind het lichaam te laten zien, moeilijk. Dit kan jongere kinderen in verwarring brengen, die misschien denken dat hun geliefde gewoon slaapt. Voor oudere kinderen, die nog nooit een overleden persoon hebben gezien, kan dit te traumatisch zijn.

Sommige kinderen willen misschien wel spreken tijdens de uitvaartdienst. Als dat het geval is, moedig ze dan aan om dit te doen op een manier die voor hen het meest comfortabel is. Misschien kunnen ze een uittreksel voorlezen uit een favoriet verhaaltje voor het slapengaan dat hun ouders of grootouders voorgelezen hebben.

Als het gaat om de daadwerkelijke begrafenis, kan dit te veel zijn voor een kind van elke leeftijd. Het laten zakken van de kist in de grond kan een buitengewoon emotionele ervaring zijn. De opname van kinderen bij een begrafenis, zoals in elke situatie, hangt af van het individuele kind. Sommige kinderen zijn erg volwassen voor hun leeftijd; anderen blijven kinderlijk en onvolwassen tot ver in de jonge volwassenheid.

islamitische begrafenis

You may also like...